Materská kašičkaička

Materská kašička je smotanovožltá, niekedy belavá, inokedy jasnohnedá látka kašovitej konzistencie. Má typický, hoci málo výraznú vôňu. Chuť je kyslá, pretože obsahuje kyseliny. Táto kyslosť je zaujímavá tým, že materská kašička predstavuje okrem žalúdočnej štavy najkyselejší materiál v živočíšnej ríši. Uchovanie tejto kyslej reakcie je dôležité pre uchovanie jej účinnosti.

Podľa modernej koncepcie sa dnes rozdeľujú látky materskej kašičky na 8 skupín, ktoré sa od seba líšia nielen chemickou štruktúrou, ale aj biologickými účinkami. Sú to:

  • minerálne látky
  • tuky
  • cukry
  • puríny a pyrimidíny
  • aminokyseliny a peptídy
  • bielkoviny
  • hormóny
  • vitamíny.
Účinnost materskej kašičky závisí od jej správneho uskladňovania. V natívnom, teda v prírodnom čistom stave je materská kašička veľmi labilná látka vyžadujúca osobitnú starostlivosť, aby sa neznehodnotila. Pri manipulácii sa nesmie dostať do styku s kovovými predmetmy. Už pri získavaní treba chrániť materskú kašičku pred svetlom a teplom. Flašu z tmavého skla, do ktorej sme kašičku vysali, vkladáme do termosky s ľadom alebo hneď do chladničky.

Význam


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Miserum hominem! Si dolor summum malum est, dici aliter non potest. Quae quidem vel cum periculo est quaerenda vobis; Vitiosum est enim in dividendo partem in genere numerare. Duo Reges: constructio interrete. Summum ením bonum exposuit vacuitatem doloris; Sed quae tandem ista ratio est? Quis non odit sordidos, vanos, leves, futtiles?


Zloženie


Materská kašička je chemicky heterogénna látka. Zloženie materskej kašičky je variabilné a analyzovalo sa len 97,06% látok z jej obsahu.

Celý rok som Vám k dispozícii.